Výhody cvičení pro kardiovaskulární zdraví: učinit váš srdeční rytmus zdravější

Estimated read time 2 min read

Výhody cvičení pro kardiovaskulární zdraví jsou mnoho aspektů.Následuje některé klíčové výhody pro cvičení pro kardiovaskulární zdraví:

1. Zvýšení funkce srdce: Pravidelné aerobní cvičení, jako je rychlá chůze, běh, plavání nebo jízda na kole, může efektivněji zvyšovat svaly srdce a čerpat krev.Z dlouhodobého hlediska se zvýší účinnost srdce a zvýší se kapacita čerpání krve.

2. Zlepšit elasticitu krevních cév: Cvičení může pomoci flexibilnějšímu zdi krevních cév a zvýšit pružnost krevních cév.To je zvláště důležité u starších osob, protože pomáhá předcházet vaskulární skleróze a ateroskleróze.

3. Pomáhá kontrolovat krevní tlak: Pravidelné cvičení může pomoci snížit vysoký tlak (systolická krev) a nízký tlak (diastolický tlak).Cvičení může také pomoci tělu lépe absorbovat Sphygmomanské drogy.

4. Zlepšit hladinu cholesterolu: Cvičení může zlepšit lipoprotein s vysokou hustotou (HDL-C), tj. Úroveň „dobrého cholesterolu“, přičemž se sníží lipoprotein s nízkou hustotou (LDL-C), „špatný cholesterol“, což pomáhá, což pomáhá zabránit ateroskleróze.

5. Kontrolní hmotnost: Cvičení pomáhá spalovat kalorie a snižovat tělesný tuk, zejména škodlivý břišní tuk.To pomáhá kontrolovat hmotnost a tím snižuje zátěž srdce.

6. Snížení rizika diabetu: Cvičení může pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi a mít přímý vliv na prevenci diabetu 2. typu.Kontrolní diabetes je pro kardiovaskulární zdraví rozhodující.

7. Zlepšení psychologického zdraví: Cvičení může uvolňovat endorfiny, přirozenou „dobrou“ chemickou látku, pomáhá snižovat stres, úzkost a depresi a zlepšovat duševní zdraví.

8. Zvýšení imunitního systému: Pravidelné cvičení může zlepšit imunitní systém a pomoci tělu efektivněji odolávat infekci a nemoci.

You May Also Like

More From Author