[Vzdělání] Nové vydání „Pujiang Science Master Fórum“ dostalo v pátek přednášku (připojeno k metodě prohlížení jmenování)

Estimated read time 3 min read

Jak malý je nejmenší stroj na světě?Odpověď zní, že pouze jedna tisíce vlasů je silná!V oblasti syntetické chemie mají mikroelevátory, miniaturní motory a mikrosvisající svaly běžný název: molekulární stroj.

Podle Fudan University, ráno 10. května (pátek), se na Xianghuitang na Fudan University bude konat šestá fáze fóra „Pujiang Science Masters“.Vítěz Nobelovy ceny 2016, Bernard Lucas Feringa, udělá svůj vědecký příběh z molekulárního přechodu na molekulární motor.Chcete prozkoumat tajemství více molekulárních světů a čelit vítězi Nobelovy ceny?Kliknutím na „Přečtěte si původní text“ na konci textu a domluvte si schůzku a sledujte živé vysílání ↓

zpravodaj:

Bernard Lucas Felinka

(Bernard Lucas Fricinga)

Vantehoff molekulární vědecký čestný profesor

Akademik Královské akademie věd v Nizozemsku

Akademik Evropské akademie věd

Zahraniční akademik Národní akademie věd

Zahraniční akademik Akademie humanitních věd a věd

Zahraniční akademik Čínské akademie věd

2016 Nobelova cena za ocenění chemie

Téma hlášení:

Umění výroby „malé“: od molekulárního přepínače k ​​molekulárnímu motoru

Zpráva Abstrakt:

Molekulární motor a stroj, který udržuje život, poskytuje zdroj inspirace pro nanomolekulární vědce.Jednou z hlavních výzev, kterým čelí komplexní návrh umělého molekulárního systému, je regulace odezvy dynamického a nevyváženého chování.Chemický systém a adaptivní materiály musí nakonec integrovat strukturu, tkáň a funkci vícekomponentní dynamické molekulární sestavy na různých úrovních.

Tato zpráva se zaměří na proces dynamické regulace a montáže molekulárního systému funkcí.Navrhováním molekulárních spínačů a motorů je molekulární pohyb spojen se specifickými funkcemi.Například, fotofarní věda poskytuje důležité příležitosti pro biologické funkce Optical Response; a třírozměrná montážní těla.Nakonec zavedením syntézy a funkčních aplikací molekulárních motorů a jejich strojů jsou výhledy budoucí dynamický molekulární systém a materiály.

★ PUJIANG Science Master Forum ★

Nechte myšlenky špičkových vědců šířit se do světa z Šanghaje, představte světu krásu vědy, světlo vědy a vědu.Fórum „Pujiang Science“ bylo zahájeno a dohlíželo na hostování Šanghaje CPPCC. a základní tábor, který vede vrchol lidského lezení.V letošním roce se fórum plánuje pořádat 4 problémy a na světě jsou vyzváni, aby přednášeli, aby věnovali pozornost oficiálním webovým stránkám http://shmfs.com.cn, aby se zeptali na relevantní informace.

Data: Fudan University

Původní název: „[Vzdělávání] Nové vydání“ Pujiang Science Master Forum „dostalo v pátek přednášku (připojena k metodě prohlížení jmenování)“

You May Also Like

More From Author