Teplá zima je teplá, moje silvestrovská paměť potravy | Zimní dovolená domácí úkol

Když mluvíte o novém roce, nesmíte mluvit o Silvestra; Upřímněji než horká a napařte večeři.V tuto chvíli, nejen cestovatelé, kteří se shromáždili u stolu u stolu, ale také jedinečnou chuť, kterou přinesli ze čtyř moří světa.Proto, zda je to chudoba nebo bohatá, nebo na jihu, silvestrovská večeře každé domácnosti má své vlastní jedinečné chuťové heslo -toto heslo nelze poprasknout a je obtížné jej kopírovat.

Ale když Guanzhi, o budoucnosti jarního festivalu, vás toto heslo může přivést zpět k jídelnímu stolu ve svém rodném městě sami, držet sklenici s přáteli a příbuznými a zahřát chladnou zimu –Pokud si vyberete mou novoroční paměť, je to Silvestra.

Rýžové koláče a rýžové koláče, jak název napovídá, jsou druhem času, které jsou zachovány časem, během nového roku zpracovávajícího lepkavou rýžovou mouku a napařování v hrnci, což lze z hlediska výrobních metod popsat jako extrémně jednoduché.A je to tak jednoduché, že vyrábějí rýžové dorty mnoho jedinečných vystoupení po celé zemi:

Kantonské vyrábějí rýžové koláče, míchejte s lepkavou rýžovou moukou a ubytováním se šesti až jednou a poté přidávají si sirup; Libra to -pokud dále rozšiřujete definici rýžových koláčů, pak se může stát členem rodiny rýžových dortů vyrobený z červené jujube se žlutými rýžovými nudlemi.

Proč je malý rýžový dort, tak magický, může zhroutí oblast a zakořenit ve všech částech země?Pokud chcete na tuto otázku odpovědět, musíte se vrátit k počátečnímu držení těla rýžového dortu -glutinous rýže.

Důvod, proč je lepkavá rýže velmi populární po tisíce let, není ve skutečnosti komplikovaný: samotná lepkavá rýže má mnoho obsahu škrobu řetězce, takže škrobová pasta je také silnější -ať už je lepkavá rýže vařena do rýže, vyleštěná do prášku nebo nebo Prášek nebo je leštěn nebo leštěn.Přemýšlejte o tom, v chladném zimním dni jíst horký, sladký a kluzký rýžový dort, aby škrob poskytoval kalorií vašemu tělu, aby uvolnění cukru uspokojilo vašeho ducha – nehledáš to ho ? Je to vhodnější pro jídlo, které je vhodnější pro čínský nový rok?

Přestože jsou stále významné rozdíly v severních koláčích.Obecně však může dobýt mnoho chuti na severu a na jih a zároveň se objevuje na silvestrovském stole mnoha lidí po celé zemi.

Promluvte si zpět k mé silvestrovské večeři o mém rýžovém dortu.

Stejně jako mnoho lidí v Shandongu, i naše rodina chce také vyrobit žluté rýžové koláče v silvestrovské -pokud je definována definice mrtvé karty, tento druh dortu vyrobený ze žluté rýže, dort vyrobený ve starověké knize nemůže být Považováno za rýžový dort -ale v novém roce, co mohu jíst pro rýžové koláče?

K výrobě žlutých rýžových koláčů, hlavně žlutých rýžových nudlí a jujube -moje rodina obvykle používá hetian jujube přinesené velkou sestrou -v severozápadě, existuje jen velmi málo typů materiálů.Jujube musí být mírně vařeno vroucí vodou, asi čtyři nebo pět minut, a poté ošetřit žlutou rýžovou nudle -zadejte žluté rýžové nudle do vhodného tvaru štěstí.

Poté použijte studenou jujube k položení suché vody na dno jujube a pak rovnoměrně posypte žlutou rýžovou nudle -po zploštění, můžete dát další vrstvu jujube a posypat žlutou rýžovou nudlí -tak můžete udělat, které můžete udělat Nanejvýš můžete dělat nanejvýš, můžete dělat nanejvýš, můžete dělat nanejvýš, můžete to udělat nejvýše po třech patrech žluté rýžové rýžové koláče, nakonec to bude napařené a neznámé …

V tomto kroku můžete jít do hrnce na páru.Po hrnce studené vody, pára asi deset minut při nízkém ohni po vroucí vodě, a poté pára na vysokou teplotu po dobu 30 až třicet pět minut -po páření si ji můžete řezat a užít si ji přímo.

Na rozdíl od mnoha míst severně od řeky Huaihe je žlutý rýžový dort konzumován jako základní jídlo na jídelním stole, nikoli jako dezert.Protože chuť je sladká a sladká, může také ochutnat trochu hořkosti,Tolikrát musíte spolupracovat s malým množstvím bílého cukru, který má v největší míře, abyste pochopili lahodnost dortu rýže žluté rýžePodstataPřestože se jedná o základní jídlo, jako je jiná lepkavá rýžová mouka vyrobená z rýžových koláčů, pokud se žlutá rýžová rýžová dort jí příliš mnoho najednou, přinese to také značné zatížení trávicího systému … prosím také a také a také Mírná strava.

Po zavedení dortu žluté rýžové rýže je ve skutečnosti v mé rodinné večeři -rýže na babao, nepostradatelná lepkavá rýžová miska.Protože můj dědeček pochází z Bengbu, Anhui, historie výsadby a konzumace lepkavé rýže je poměrně dlouhá, takže osm pokladní rýže s lepkavou rýží zpívající protagonistou se přirozeně stalo finále silvestrovské večeře mé rodiny.

Osm rýže pokladů se obvykle používá v jižní lepkavé rýži, tj. Rýže (severní lepkavá rýže je většinou japonická rýže, japonica je kulatá a rýže je dlouhá).Nejprve omyjte vybranou lepkavou rýži asi tři až čtyři hodiny -to je, aby se vařená rýže cítila energičtější.

Dále napařte namočenou lepkavou rýži v hrnci a poté ji smíchejte do sádla, cukru, osmanthu a dobře promíchejte -i když byste měli v tuto chvíli cítit sladkou vůni lepkavé rýže, to ještě neskončilo.

Poslední kroky musí být dlážděny sušeným ovocem, sušeným ovocem a dalšími dna v příslušné nádobě. Podle vrstvy vrstvy … zákon jedné vrstvy rýže v ingrediencích, poté přidejte červená data, ječmen, lotosová semena, longan a další ingredience a konečně pojetí s medovými fazolemi a sušeným ovocem -vzhledem Napařená předem, takže na konkrétních vrstvách není omezeno žádné omezení. .. Ačkoli to není možné jíst přímo, když v tuto chvíli vyzvednete lžíci, jste tak dlouho zaneprázdněni.Mnoho koření, která byla smíchána v lepkavé rýži dříve, bylo úplně roztaveno a do rýže také pronikla sladkost každého mezipatru.

V zimním měsíci lunárního měsíce, použití tak sladké a lahodnosti, která připnula krásný význam shledání Babao, aby přivítal nový rok, je opravdu vhodný … „Shan Hai Jing“ řekl: „Dar uctívání, používat 稌 稌“ , Důvody pro starověké bohy jsou vynikající.

Chcete -li říci, že absolutní protagonista na Silvestra, knedlíky na jihu, knedlíky na severu jsou přirozeně nesrozumitelné -ale před mluvením o knedlících na Silvestra na Silvestra, stále nemůžu pomoci Ale řekněte, že jsem rád jal u mladých lidí.

Obecně řečeno, severní mladý věk je obvykle zasazen do 23. lunárního měsíce lunárního kalendáře -poté je den tady, to znamená, že odpočítávání se začalo počítat, když se novoroční příjezd spojuje A koupání je také v tento den.V tento den, který je stejně nezapomenutelný, je tradicí naší rodiny jíst ravioli.

Tento druh jídla je také poměrně dlouhý -stejně jako před 1500 lety, objevil se v tlaku pedagoga nanqi Yanzhi: „Dnešní ravioli je tvar jako měsíc, svět je v té době.“ Jíst ravioli na jihu bylo již značnou tradicí.V dynastii Tang, podle zaznamenané nabídky „ocasy“, byly velké domácnosti v té době dobré pro „dvacet čtyři solárních podmínek“.Po dynastii písně dynastie písně také rozšířila styl „dvacet čtyři solárních výrazů“ a do misky spotřeby vložila řadu různých druhů ravioli, zvanou „Baiwei Shan“ -a kromě mnoha triků. Existuje mnoho polévek, které vaří konkrétní polévku.

Sekce dynastie Tang byla napsána v poznámkách „Xiyang Miscellaneous“ a polévka rodiny Xiao v Chang’an City může vařit čaj. Přímo na broušení inkoustu!Ale v dynastii Qing, gurmety již nekopovaly lehkost polévky.Ale bez ohledu na to, jak se Ravioli vyvíjí v dlouhých letech, tento populární severní -Jižní pohodlný a snadný -Eade Delicious Chuť byla již dlouho jednou z nejlepších odměn za rušnou zimu.Podstata

Jak již bylo zmíněno, jako populární jídlo, které bylo populární, existuje přirozeně mnoho „poddruhů“: kantonský wonton, vnější kůže je smíchána s vejci, náplně se většinou používají v krevetách, měkké a chutné; Jednoduché, po ohromné ​​polévce je plná kořeněných a voňavých; , jsou jiné.

A chaos, který naše rodina jí v mladším roce, je Jiangnan Xiaoyu -malá hlava, tenká kůže,Náplň je řezána Sanfei a sedmi tenkými vepřové maso, přidává do vůně malé množství cibulového zázvoru a malé množství syrové sójové omáčky a koření soli.Po zabalení zábalu je polévka křivé polévky vyrobena z vody, vložena do malého množství zelené cibule, pepře, sůl a sádlo podle chuti a přidá se malé množství mořských řas a kůže krevet.PodstataPo vaření jsou čerstvé postavy, když ji budete jíst, můžete mít nějakou chuť kadidla.

I když stále dávám přednost ravioli než knedlíky, protagonista v Silvestra se stále nezmění.Ačkoli historie knedlíků je mnohem kratší než ravioli, nejdříve lze vysledovat pouze k „Hedu“ nebo „horizovi“ dynastie písní a obecné jídlo bylo v té době napařeno.Dokud Khitan, ženy, Mongolsko postupovalo po okupování severní Číny a dokonce i země, se multi -etnické stravovací návyky spojily, aby vytvořily „knedlíky“ v našem dojmu. čínský nový rok.

Pokud však o tom přemýšlíte, v chladné zimě je třeba v čase doplnit velké množství energie spotřebované tělem, takže je nutné s vysokým obsahem kalorií.A malý knedlík může obsahovat celou řadu ingrediencí, od masa po zeleninu, vaječné mořské plody, je to opravdu „všemocné“.Knedlící pokožka vyrobená moukou je vysoký obsah škrobu v údolí.Samozřejmě, v moderním a moderním, knedlíky mohou jíst kdykoli, ale knedlíky na Silvestra mají jedinečný pocit rituálu-Teplý obrázek rodiny, která sedí spolu, aby se valila pokožku, aby provedla knedlíky, nelze stejně nahradit jinými potravinami.PodstataDokonce i moje oblíbená ravioli, většina kůže je vyrobena z strojů.

Myslím, že to je pravděpodobně hlavní důvod, proč knedlíky nahradily jejich ravioli a nakonec se staly protagonistou Silvestra.

Pokud jde o další recepty na Silvestra, zejména v kategorii masa „Chicken, Duck a Fish“, zvyky mají velmi odlišné zvyky a je přirozeně obtížné říci.V současné době mohou tradiční jídla každé domácnosti změnit tradiční jídla domácností.

Proto jsem se tedy rozhodl mluvit o dvou speciálních občerstveních, jarních dortech a jarních rolích našeho čínského nového roku.

Buď jarní koláče nebo jarní role, slovo „jaro“ se používá ke splnění jara a význam HE Chun je samo -vylučující.Vytvořte jarní koláče první den nového roku.Nejčasnější jarní dort vznikl na jaře dynastie Tang, zatímco jarní deska dynastie Tang pocházela ze starší tradice „Food Wu Xin“ -po všem, po všemJak si nemůžete po dlouhé zimě nechat ujít křupavou a něžnou chuť mezi rty a zuby?V této době jedíte čerstvou čerstvou zeleninu na jaře a uspokojení rtů a zubů je plné vůně, ale zdaleka není to, co mohou nahradit velké ryby a maso.

Když už mluvíme o tradici „jíst wuxin“, o které je zelenina těchto pět xinu, došlo k odlišným názorům.Až do dynastie Ming, Li Shizhen vysvětlil v „kompendiu Materia Medica“, že existuje nejen pět typů wuxin, ale odkazuje na čerstvou sezónní zeleninu, jako je zelená cibule, česnek, pór, artemisia, hořčice, 蓼 atd. , a dokonce zahrnuje znásilnění a koriandr.Z pohledu tradiční čínské medicíny se klima na jaře mění na chlad, ale tato zelenina může být studená a studená a více je pro tělo dobré!

Tradice „Food Wulin“ dosáhla dynastie Tang a rychle byla vylepšena šlechtici Jinyi Jade Food, který se stal „jarním disku“ pro „jarní banket“.Kromě bohatších typů zeleniny -přidávání se také přidává také špenát, špenát, koriandr a bílý ředci a kreativně jsou také kreativně přidány „jarní koláče“ a ponoření omáčky—— Představte si, že když služka poprvé rozředí zeleninu na jemné kousky, hosté se válí s palačinkami namočenými v omáčce, která je opravdu elegantnější než přímo žvýkací salát.Ve své básni „Lichun“ si Shi Sheng Du vzpomněl, že jarní disk, který jedl, když byl v Pekingu, byl „z vysokých dveří a bílý nefrita, zelenina prošla vláknem a poslala zelené skarty“.A teď, když jsem z jídla, nemám plodné břicho a jarní disk je přirozeně ponechán.

Ačkoli, jak již bylo zmíněno, „jarní disk“ dynastie Tang již zahrnoval palačinku s názvem „Spring Cake“, teprve když byla oficiálně nahrazena „pramenná deska“ dynastie Mingovy dynastie Ming.Důvod je ve skutečnosti docela jednoduchý -jarní koláče již nejsou fólií sezónní zeleniny a stále se stávají novým favoritem vkusu lidí.„Císař Jingshi Ji Sheng“ zaznamenává, že civilisté v té době byli docela zvláštní ohledně konzumace jarních koláčů.V „melodii melodie“ v dynastii Qing byla také zaznamenána metoda jarního dortu, která byla populární v Pekingu.

Samozřejmě, jako junior jarních koláčů, vznik jarních válců čeká na dynastii Qing.Podle „Collection Ding Ding Collection“ se jaro v této době neliší od dnešního dne: nudle jsou zabaleny do šunky, vepřového masa, kuře, sezónní zeleniny atd.Když smažený zlatý a křupavý, odstraňte ji a kousněte křupavou a sladkou -to je také potěšením z „kousnutí pramene“.

Samozřejmě, stejně jako v posledních několika historických kuchyni, jarní koláče mají také mnoho „poddruhů“ ve všech částech země -jižní fujianské koláče, hedvábné panenky Guizhou, tři hedvábné role v Šanghaji, taro blátivé válce v Guangdongu, atd. .. Dokonce i „vaječné role“ a „jarní role“ v severoamerických čínských restauracích jsou také považovány za vzdálené příbuzné jarní koláče–Ale v každém případě, od jihu na sever, ze zámoří do zámoří, úmyslně nebo neúmyslně, všichni chutná chuť brzy na jaře, což je opravdu romantické.Podstata

Jarní dort vyrobený moje rodina nemá na dortu nic zvláštního.Pak promíchejte vepřové maso, špenát, špenát a ventilátory, abyste vařili nádivku.Ukojte se, počkejte na křupavou a sladkou cibuli, slanou vůni zeleninové nádivce a tloušťka ponořené omáčky, která se vrhla na špičku jazyka, což způsobuje, že se lidé zastavíPodstata

Podobně, pokud lze k odfouknout jarní role, pokud lze vyfouknout nádiv a další ingredience, dokonce i rohy silvestrovské večeře.Naplňte nádivku do jarních kolíků, utěsněte ji vejce a smažte ji, když je zlatá, když je barva zlatá.

Samozřejmě, o jídle během mé paměti, je to jen špička ledovce, ale zdá se, že o tom mluví příliš mnoho.Koneckonců, ve srovnání s jednoduchou chutí k jídlu, je zábava života v těchto potravinách ještě omamnější -co je důležitější, optimistický postoj odrážející ty potraviny, které jsou jedinečné a plněné krásným významem, i když se ani nezměnila tisíce. roky.I když jsou zvyky daleko a píseň je tichá, ale tento krásný duch je stále tam, pak tento nový rok nebude mít rokPodstata

„Jdete na nový rok a na nový rok, na jaře jsou lepší květiny.“V budoucnu se o to prosím postarejte.

You May Also Like

More From Author